Yhteisvastuukeräys 2018

4.2. 2018 alkanut Yhteisvastuukeräys  torjuu nälkää ja köyhyyttä.

Suomessa keräyksen kohteena ovat ihmiset, joille arkipäivän ruokamenot ovat kohtuuttoman suuret.

Tämän taustalla on usein pitkittynyt köyhyys, jossa joudutaan tinkimään ruuan, asumiskulujen ja terveydenhuollon maksujen välillä.

Maailman katastrofialueilla eläville keräyksen avulla pyritään turvaamaan riittävä ravinto.

Ravinnon puute näillä alueilla johtuu luonnon ääri-ilmiöistä, esimerkiksi kuivuudesta, myrskyistä, tulvista sekä sodista ja konflikteista.

Vuodesta 2018 alkaen keräystuotosta jää paikallisseurakuntaan 20 % (aiemmin 10 %), joka voidaan käyttää teeman mukaiseen toimintaan tai diakonia-avustuksiin.

Muhoksella olemme diakoniatyön johtokunnassa miettineet, että seurakunnalle jäävä osuus keräystuotosta käytetään maanantaisin jaettavien ruokakassien sisällön täydentämiseen esimerkiksi ostamalla puurohiutaleita ja säilykkeitä.

Loput tuotosta jakautuu seuraavasti: 20 % Kirkon Diakoniarahaston kautta myönnettäviin avustuksiin Suomessa ja 60 % Kirkon Ulkomaanavun välityksellä katastrofiapuun.

Yhteisvastuu-keräyksen toteuttamiseen tarvitaan joka vuosi vapaaehtoisia; arkienkeleitä. Ajatus arjen enkelistä on yksinkertainen: jokainen meistä voi olla lähimmäiselleen arkienkeli tekemällä hyvää. Tule mukaan Yhteisvastuukeräys-vapaaehtoiseksi! Voit toimia joko lista- tai lipaskerääjänä, tilaisuuksissa eri järjestelytehtävissä, apuna keittiöllä yms.

Yhteydenottoasi odottaa keräyspäällikkö diakonissa Leena Leskelä p. 040 547 0785 tai leena.leskela (at)evl.fi

Lisätietoja keräyksestä löytyy . sekä facebook.com/yhteisvastuu.