Nimikkokohteet

Mitä tarkoittaa nimikkosopimus?

Lähetysjärjestön kanssa voidaan solmia sopimus myös jonkin tietyn alueen tai projektin tai esim. koulun tai lastentarhan tukemisesta.

Muhoksen seurakunnan nimikkokohteet

Suomen lähetysseuran (SLS) kanssa tehtyjen sopimusten perusteella seurakunnallamme on kaksi nimikkokohdetta: maasai-työ Tansaniassa ja Hosainan kuurojenkoulu Etiopiassa.

Huom! Klikkaa kuvia, niin ne tulevan suuremmiksi.

Maasai-työ Tansaniassa

Paimentolaistyttöjen kummiohjelman tarkoituksena on pyrkiä ehkäisemään tyttöjen joutuminen avioliittoon liian nuorena mm. perheen taloudellisten vaikeuksien takia. Kummihankkeessa tehdään työtä perheiden ja yhteisöjen kanssa.

Pakkoavioliittoja ja ympärileikkausta pakeneville maasai-tytöille järjestetään turvapaikkoja ja koulutusta.

Maasai-heimo asuu Tansanian ja Kenian rajamailla. Maasai-alueen tärkein työ on nuorien seurakuntien vahvistaminen ja uskon perusteiden opettaminen.

Monissa kylissä työ on alkanut koulujen kautta, ja niin evankeliumi leviää myös koteihin.

Tietoa Tansaniasta

Maa itsenäistyi 1961

Väkiluku 39,7 miljoonaa

Paikallisia uskontoja 35 %, muslimeja 35 %, kristittyjä 30 %

Bruttokansantulo 340 dollaria asukasta kohden

Alle dollarilla päivässä elävien osuus koko väestöstä 57,8 %

Aikuisten lukutaito 69,4 %

Odotettavissa oleva elinikä: 51 vuotta

Hiv-tartunnan saaneita 15-49-vuotiaista 6,5 %

Tansaniassa Lähetysseuran työntekijät keskittyvät:

• evankelioimistyöhön
  • opetukseen
  • diakonia- ja terveydenhuoltotyöhön sekä
  • kummilapsitoimintaan

Hosainan Kuurojenkoulu Etiopiassa

Katso kuurojenkoulun nettisivuja:

Katso kuurojenkoulun videodokumentteja:

Opetusta Hosainan kuurojenkoulussa.Kouluun pääsy merkitsee kuurolle lapselle astumista aivan uusien mahdollisuuksien maailmaan. Yhteisen viittomakielen kautta löytyy yhteys toisiin ihmisiin ja sitä kautta uusi ymmärrys myös itsestä. Kuuro lapsi löytää koulussa oman identiteettinsä ja ihmisarvonsa. Koulun kautta hänelle avautuvat ovet kaikkeen: ammattiin, työhön ja sosiaaliseen elämään.

Vain kolmisen prosenttia etiopialaisista kuuroista lapsista pääsee kouluun. Monin paikoin maaseudulla ei edes tiedetä, että kuuro voi käydä koulua. Mutta pikku hiljaa yhä useampi etiopialainen kuuro lapsi saa mahdollisuuden astua koulutielle. Etiopian kirkko on Suomen Lähetysseuran tuella tehnyt uraauurtavaa työtä heidän hyväkseen.

Leikkituokio Hosainan kuurojenkoulussa.Suomen Lähetysseura on alusta asti tukenut Etiopian Mekane Yesus –kirkon Hosainan kuurojenkoulua, jota pidetään maan parhaana kuurojen kouluna. Jokaisella 170 oppilaalla on suomalainen kummi.

Hosainan kuurojenkoululla toimii opettajana ja kummiyhdyshenkilönä kasvatustieteiden maisteri Heidi Majuri. Katso liite:

Heidi Majuri.pdf