Nimikkolähetit

Mitä lähetystyöntekijä tekee?

Tämän päivän lähetystyöntekijä lähtee ulkomaille töihin kohdemaassa toimivan yhteistyökirkon tai muun vastaavan yhteisön kutsusta. Lähetystyöntekijä työskentelee paikallisen työyhteisön hierarkiassa siinä roolissa, jossa vastaava paikallinen työntekijäkin toimisi. Työnantaja on suomalainen ”rekrytointifirma” eli joku kirkon virallisista lähetysjärjestöistä, sillä palkka tulee Suomesta, mutta työtä johtaa ja ohjaa kohdemaan työnantaja.

Lähetystyöntekijä voi toimia monissa eri tehtävissä oman ammattitaitonsa mukaan: pappina, opettajana, tiedottajana tai esimerkiksi asiantuntijana kehitysyhteistyössä.

Lähetysjärjestön työntekijää, jonka työtä seurakunta erityisesti tukee, sanotaan nimikkolähetiksi. Nimikkolähetti myös pitää yhteyttä lähettäjiinsä ja tapaa heitä Suomessa käydessään.

Jokaisen lähetin takana on yleensä 3-4 seurakuntaa, jotka ovat sitoutuneet keräämään sovitun summan vuodessa lähetin tukemiseksi. Tämä summa tilitetään järjestölle, joka vastaa lähetin kaikista kustannuksista.

Muhoksen seurakunnan nimikkolähetit

Suomen lähetysseuran (SLS) kanssa tehdyn sopimuksen perusteella seurakunnallamme on kaksi nimikkolähettiä: Anna-Riitta ja Oskari Holmström, jotka lähtivät lokakuussa 2010 Suomen Lähetysseuran lähettäminä työskentelemään maasai-heimon parissa Tansaniassa Morogoron hiippakunnassa. Suomen Lähetysseuran yhteistyökirkkona on Tansanian evankelis-luterilainen kirkko ELCT (Evangelical Lutheran Church in Tanzania).

HUOM! Klikkaa kuvia, niin ne tulevat suuremmiksi.

Oskari Holmström

Maasait ovat ilmastonmuutoksen uhreja. Heidät ja heidän karjansa syyllistettiin Ruahajoen veden vähyyteen ja Tansanian sähköongelmiin. Koska Ruahajoen vettä tarvitaan Tansanian sähkön tuottamiseksi, heidät häädettiin karjoineen kotiseudultaan. Todellinen syy on maapallon ilmastonmuutos.

Oskari Holmströmin työ tukee maasai-evankelistojen koulutusta. Maasait luottavat luterilaisen kirkon tukeen. Maasai-evankelistat ovat yhteisönsä johtajia ja vaikuttajia. Siksi heidän kouluttamisensa ja rohkaisemisensa vaikuttaa ratkaisevasti yhteisöjen hyvinvointiin ja kehittymiseen.

Anna-Riitta Holmström

Anna-Riitta Holströmin työnä on vastata äidinkielisestä

esi­koulu­ohjelmasta. Siinä on tällä hetkellä noin 35 esikoulua, ja tänä vuonna on tulossa vielä toista kymmentä. Lapsia tässä esikouluohjelman piirissä on paljon, noin 1300 tietämillä.

Anna-Riitan ja Oskarin postiosoite ja sähköpostiosoite:

postiosoite:    Anna-Riitta ja Oskari Holmström

P.O. Box 1820