Nimikkolähetit

Mitä lähetystyöntekijä tekee?

Tämän päivän lähetystyöntekijä lähtee ulkomaille töihin kohdemaassa toimivan yhteistyökirkon tai muun vastaavan yhteisön kutsusta. Lähetystyöntekijä työskentelee paikallisen työyhteisön hierarkiassa siinä roolissa, jossa vastaava paikallinen työntekijäkin toimisi. Työnantaja on suomalainen ”rekrytointifirma” eli joku kirkon virallisista lähetysjärjestöistä, sillä palkka tulee Suomesta, mutta työtä johtaa ja ohjaa kohdemaan työnantaja.

Lähetystyöntekijä voi toimia monissa eri tehtävissä oman ammattitaitonsa mukaan: pappina, opettajana, tiedottajana tai esimerkiksi asiantuntijana kehitysyhteistyössä.

Lähetysjärjestön työntekijää, jonka työtä seurakunta erityisesti tukee, sanotaan nimikkolähetiksi. Nimikkolähetti myös pitää yhteyttä lähettäjiinsä ja tapaa heitä Suomessa käydessään.

Jokaisen lähetin takana on yleensä 3-4 seurakuntaa, jotka ovat sitoutuneet keräämään sovitun summan vuodessa lähetin tukemiseksi. Tämä summa tilitetään järjestölle, joka vastaa lähetin kaikista kustannuksista.

Muhoksen seurakunnan nimikkolähetti

Suomen Lähetysseuran (SLS) kanssa tehdyn sopimuksen perusteella seurakuntamme uutena nimikkolähettinä on vuoden 2018 alusta lukien KM, käsityön ja uskonnon opettaja, nuorisotyöntekijä Teija Lievonen.

- Teija lähtee alkuvuodesta 2018 Angolaan, raamattukoulun opettajaksi Shangalalan instituuttiin

- Rautavaaralaislähtöinen, mutta porvoolaistunut savolainen

- Kielikoulussa oppimassa portugalia Portugalissa, Lissabonissa 15.9.-31.12.2017

Suomen Lähetysseura ry

Toivo. Yhteistyö. Muutos.

Kristillinen sanoma toivosta, uskosta ja lähimmäisenrakkaudesta on ollut työtämme jo lähes 160 vuotta. Tule rakentamaan oikeudenmukaista ja inhimillistä maailmaa.

Tue työtämme:

IBAN: FI38 8000 1400 1611 30