Yhteistyökohteet

SOPIMUKSET SUOMEN PIPLIASEURAN (SPS) KANSSA

Lähi-idän raamattutyön tukeminen

Raamattuja koululaisille Egyptissä.Lähi-idän levottomuuksien aikana myös alueen kristityt ovat olleet näkyvillä tiedotusvälineissä. Monet kristilliset kirot sekä yksittäiset kristityt elävät voimakkaan paineen alaisina.

Lähi-idän alueen Pipliaseurat palvelevat kaikkia alueellaan toimivia kirkkoja ja toimittavat niille Raamattuja ja muita raamattumateriaaleja. Avoin raamattutyö on usein mahdollista alueilla, joilla muu lähetystyö on vaikeaa tai mahdotonta. Suomen Pipliaseura osallistuu Lähi-idän pipliaseurojen yhteistyöhankkeisiin, jotka palvelevat alueella toimivia kristillisiä kirkkoja ja yhteisöjä ja myös yksittäisiä kristittyjä.

Libanonin Pipliaseura koordinoi koko Lähi-idän alueen raamattutyön yhteisiä hankkeita. Näitä ovat esimerkiksi raamattujulkaisujen painaminen ja varastointi.

Itkumuuri JerusalemissaPersianlahden Pipliaseura toimittaa noin 20 kielellä Raamattuja Persianlahden maissa työskenteleville miljoonille siirtotyöläisille. Omanissa toimii sekä Raamattukeskus että -kauppa. Samoin Kuwaitissa ja Bahrainissa on toimipisteet.

Israelissa toimii kolme pipliaseuraa, Israelin Pipliaseura, Palestiinan Pipliaseura sekä Israelin arabiankielinen Pipliaseura. Jordanian Pipliaseura palvelee yhdessä Libanonin Pipliaseuran kanssa myös Irakin kirkkoja.

Raamattutyön tukemisen myötä esimerkiksi Egyptin koptikirkon pyhäkoulutyölle voidaan toimittaa Uusia testamentteja ja aikuisten lukutaitoryhmille lukutaitomateriaalia.  Lähi-idässä Raamattu on tärkeä kirja kristittyjen identiteetin tulena. Esimerkiksi Arabian niemimaalla Raamattujen kysyntä ylittää tarjonnan.

.