Rippikoululaiset

Rippikoulu on nuorten koulu, jossa perehdytään tarkemmin siihen kristilliseen uskoon ja kirkkoon, johon seurakunnan jäsenet on kasteen kautta liitetty. Samalla tutustutaan seurakuntamme toimintaan.

Riparilla pohditaan ja ihmetellään elämää ja etsitään vastauksia nuoren elämäntilanteesta nouseviin kysymyksiin. Raamattu on yllättävä kirja.

Rippikouluun pääsee sinä vuonna, kun täyttää 15 vuotta. Rippikoulun voi käydä milloin tahansa myöhemminkin. Sen voi käydä, vaikkei olisi seurakunnan jäsen, mutta vain seurakunnan jäsenet voidaan konfirmoida.

Mitä konfirmaatio tarkoittaa?
Rippikoulu oikeuttaa konfirmaatioon. Konfirmaatiossa rippikoulun käynyt tunnustaa itse kristillisen uskon, johon hänet on kastettu. Konfirmaatiossa rippikoulun käynyt siunataan ja hänen puolestaan rukoillaan.

Mitä oikeuksia rippikoulu ja konfirmaatio antavat? Rippikoulun käyminen oikeuttaa kirkolliseen avioliittovihkimiseen ja äänioikeuteen seurakunnan vaaleissa. Konfirmoitu seurakunnan jäsen voi toimia kummina ja käydä itsenäisesti ehtoollisella sekä 18 vuotta täytettyään olla ehdokkaana seurakuntavaaleissa.

Entä jos ei kuulu kirkkoon…?
15-vuotias voi liittyä kirkkoon vanhempiensa/huoltajiensa suostumuksella. Kirkkoon liittymiseen kuuluvat paperiasiat hoidetaan kirkkoherranvirastossa rippikoulun yhteydessä. Ellei sinua ole kastettu lapsena, kaste toimitetaan ennen konfirmaatiota.

Rippikoulu alkaa seurakuntaan tutustumisella
Rippikoulun aloitusjakson aikana osallistutaan seurakunnan elämään käymällä jumalanpalveluksissa, nuortenilloissa, konserteissa, kirkollisissa toimituksissa ja muussa seurakunnan toiminnassa.

Missä ja milloin?
Rippikouluja pidetään sekä talvella että kesällä. Leirit pidetään Koortilan toimintakeskuksessa.

Rippikouluun ilmoittautuminen
Ilmoittautuminen tapahtuu elokuussa. Ikäluokka saa kirjeen kotiin ja kutsun yhteiseen Info-tilaisuuteen.

Rippikouluasioissa saat lisätietoja kirkkoherra Jouni Heikkinen
p. 040 5525810

Rippikoulun ulkoläksyt löydät tästä:

rippikoulun ulkoläksyt

tai