Muhoksen ekumeeninen kuva- ja ikonikirja

Ekumeenisessa kuva- ja ikonikirjassa esitellään ja tulkitaan Muhoksen luterilaisen kirkon ja Muhoksen Korivaaran mäellä sijaitsevan Kristuksen kirkastumisen tšasounan Raamatun kuvamaailmasta syntyneitä kuvia.

Kirja on visuaalisesti korkea-tasoinen ja sisältää tieteellistä tutkimusta liittyen molempien kansankirkkojemme hengelliseen

ja materiaaliseen perinteeseen.

Tutkija Paula Mäkelä kertoo kirjassa kirkkomaalari Emanuel Granbergistä. Granbergin seinämaalauksia avaa uskonnon lehtori Marja-Kaisa Heikkinen, ja oululaisen Raija Savolaisen ja Muhoksella syntyneen Elsa Helena Topin maalaamien ikoneiden kuvamaailmasta kertoo piispa Arseni.

Kansankirkkojemme historia avautuu kirkkorakennusten kautta.  Niitä kirjassa esittelevät yliarkkitehti Antti Pihkala ja filosofian tohtori Katariina Husso.  Ikonimaalauksen historiasta Oulun seudulla kirjoittaa Oulunseudun ikonimaalareiden puheenjohtaja Heljä-Marja Surcel.  Kirjan on toimittanut kirkkoherra Jouni Heikkinen.

Herran huoneiden kuvamaailma - Muhoksen ekumeeninen kuva- ja ikonikirja on myynnissä Muhoksen kirkkoherranvirastossa, hintaan 20 euroa, os. Muhostie 7 B.

Lisätietoja Jouni Heikkiseltä, jouni.heikkinen @evl.fi, p. 040 552 5810.

Kirjan myynnistä saatavat tulot menevät Muhoksen kirkon kaunistamisrahastoon.