Virsikirja

Virsikirja on kirkkomme virallinen laulukirja, jota käytetään melkein kaikessa seurakunnan toiminnassa, erityisesti jumalanpalveluksissa ja kirkollisissa toimituksissa. Virret ovat sellaisia lauluja, jotka kirkolliskokous on hyväksynyt virsikirjaan.

Virsiin on koottu eri aikakausien kristittyjen uskonkokemusten koko kirjo. Useimmat virret ovat luonteeltaan rukousta, ja ne kertovat iloista ja suruista. Niissä purkautuu elämän hätä ja luottamus Jumalan apuun, epäilyt ja Jumalalle osoitettu kiitos. Jotkut virret perustuvat Raamatun teksteihin.

Kaikessa tässä virret välittävät sanoman armosta ja näin ovat avuksi omassa uskonkilvoituksessamme.

Virren veisuu on yhtä aikaa julistusta, opetusta, sielunhoitoa, rukousta ja yhteyden kokemista.

Suomen evankelis-luterilaisen kirkon kirkolliskokouksen vuonna 1986 hyväksymä.