Muhoksen kirkko

Messu Muhoksen kirkossa klo 10

Toimittaa Vesa Palokangas, kanttorina Terhi Laitinen, musiikkiavustus Airi Kukkonen. Tekstin lukijana on Jussi Tuusa. Suntion tehtävissä on Mikko Puhakka. Messussa lauletaan virret 546, 700 (st), 131:4, 178:1-3, 948, 232 ja 901:1-3. Nettivirsikirjan löydät osoitteesta virsikirja.fi.

Kolehti: Teologian opiskelijoiden pastoraaliseen koulutukseen ja luterilaisen uskonkäsityksen ja identiteetin vahvistamiseen.

Apostolien päivä

Herran palveluksessa
Jo varhain keskiajalla on vietetty apostolien Pietarin ja Paavalin päivää heidän marttyyrikuolemansa muistoksi (29.6.). Heidät surmattiin perimätiedon mukaan Roomassa keisari Neron toimeenpanemissa vainoissa vuonna 67. Kun apostolien päivät Ruotsi-Suomessa poistettiin vuonna 1772, myös Pietarin ja Paavalin päivä erillisenä pyhänä lakkasi. Sittemmin sen tekstit on sijoitettu tähän sunnuntaihin.

Nykyisin tänä sunnuntaina (6. sunnuntai helluntaista) muistellaan kaikkia apostoleja. Sunnuntain tekstit puhuvat apostolien kutsumisesta ja opetuslapsen tehtävästä laajemminkin. Kristus on katsonut myös meidät arvollisiksi osallistumaan työhönsä. Kuuliaisina Jumalan sanalle olemme osallisia uudesta elämästä Kristuksessa.