Muhoksen kirkko

1. adventtisunnuntain messu kirkossa klo 10.

Ikäihmisille järjestetään tarvittaessa kirkkokyyti.
Ilmoita kyydin tarpeesta kirkkoherranvirastoon perjantaihin 1.12. klo 12 mennessä puh. 040 134 5207.

Messun jälkeen adventtilounas lähetyksen hyväksi seurakuntatalossa.

1. adventtisunnuntain messu kirkossa klo 10. Messun toimittavat Vesa Palokangas ja Frans Kinnunen. Kanttorina on Ossi Kajava, mukana kirkkokuoro. Kirkkoväärtinä on Aino Ervasti.

Kolehti kerätään lasten hyväksi tehtävään työhön maailmalla Suomen Lähetysseuran kautta teemalla Hyvän elämän edellytykset.

Messun jälkeen adventtilounas lähetyksen hyväksi seurakuntatalossa.

Kuninkaasi tulee nöyränä

Uskonpuhdistuksen kirkoissa päivän päätekstinä on keskiajan perinteen mukaisesti kertomus Jeesuksen ratsastuksesta Jerusalemiin. Jeesus ei tullut Jerusalemiin maallisten valtiaiden tavoin, vaan nöyränä, aasilla ratsastaen. Näin hän liittyi Sakarjan kirjan profetiaan rauhan kuninkaan tulemisesta. Tähän viittaa myös päivän nimitys nöyrtymisen adventti (adventus humiliationis).

Kirkkovuoden ensimmäinen sunnuntai julistaa, että Jumala ei ole kaukana meistä. Hän lähestyy kansaansa antaakseen sille pelastuksen uuden ajan. Hoosiannaa laulaen tervehdimme Jeesusta Kuninkaanamme ja iloitsemme siitä, että hän on tullut ja vapauttanut meidät yhteyteen Jumalan ja toistemme kanssa.

Päivän evankeliumit liittävät adventin ja joulun palmusunnuntaihin ja pääsiäisen tapahtumiin. Näin kirkkovuoden pääsiäiskeskeisyys tulee esille alusta lähtien. Joulu saa merkityksensä vain yhteydessä Kristuksen kärsimykseen, kuolemaan ja ylösnousemukseen.