Piispanmessu

su 24.3. klo 10.00

Muhoksen kirkko

Muhoksen seurakunnan piispantarkastukseen liittyvä piispanmessu kirkossa sunnuntaina 24.3. klo 10.

Messun toimittaa Oulun hiippakunnan piispa Jukka Keskitalo avustajineen. Kirkkoherra Vesa Palokangas saarnaa. Kanttorina on Ossi Kajava. Mukana kirkkokuoro, lapsikuoro ja soitinryhmä.

Kolehti kerätään Seurakuntatyöhön ja teologiseen koulutukseen Suomen Lähetysseuran kautta teemalla Evankeliumin sanoma kuuluu kaikille.
Messun jälkeen yleinen piispantarkastus kirkossa, jonka jälkeen ruokailu seurakuntatalossa.


Kunnian kuninkaan alennustie

Palmusunnuntain ja 1. adventtisunnuntain evankeliumitekstit kertovat samasta tapahtumasta. Kristuksen julkinen toiminta tähtäsi alusta lähtien hänen elämänsä viimeisiin päiviin.

Palmusunnuntain nimi dominica palmarum viittaa Jeesuksen ratsastukseen Jerusalemiin, jolloin ihmiset heittivät palmunoksia hänen kulkutielleen. Tämän muistelemiseen on liittynyt tapa tuoda kirkkoihin palmunoksia ja niistä tehtyjä koristeita. Niitä on myös kannettu palmusunnuntain kulkueissa. Pohjoisemmissa maissa on palmunoksien sijasta käytetty pajunoksia.

Palmusunnuntaina alkaa kunnian kuninkaan alennustie. Betaniassa voideltu Jeesus ratsasti Jerusalemiin kohti kärsimystä ja kuolemaa, mutta juuri niistä tuli toivon ja voiton merkki, jonka vertauskuvia ovat palmunoksat. Palmusunnuntaina Kristuksen kirkko lähtee seuraamaan hänen elämänsä viimeisiä vaiheita.
  • Jumalanpalvelukset ja uskonelämä Jumalanpalvelukset ja uskonelämä

Linkki avautuu uudessa välilehdessä