Perustietoa

Muhoksen seurakunta kuuluu Limingan rovastikuntaan ja Oulun hiippakuntaan, joka on yksi Suomen evankelis-luterilaisen kirkon kahdeksasta hiippakunnasta.

Muhoksen noin 9000 asukkaan kunta sijaitsee 35 kilometriä Oulusta kaakkoon kauniissa ja vehreässä Oulujokilaaksossa. Muhoksen naapurikunnat ovat: Oulun kaupunki, Utajärvi, Vaala ja Tyrnävä.

Seurakunnan väkimäärä 31.12.2018 oli 7.366.

Kirkkoherra: Jouni Heikkinen

Työntekijöitä: 18

Seurakunnan kirkko

Muhoksen nykyinen kirkko on valmistunut viimeistään vuonna 1634. Se on paikkakunnan kolmas kirkko, sillä perimätiedon mukaan ensimmäinen kirkko oli Kirkkosaaressa ja toinen Kirkonniemellä nykyistä kirkkoa taempana.

Muhoksen kirkko on Suomen vanhin laajentamattomana säilynyt puukirkko. Tyyliltään se on suorakaiteen muotoinen pitkäkirkko, ns. tukipilarikirkko, jonka rakentajana pidetään torninrakentaja-Hannua.