Muhoksen vanha puukirkko on 386 vuotta. Kirkon vanhan kastemaljan ääressä on otettu pienokaisia seurakuntamme jäseniksi, lukematon määrä aikuisuuden kynnyksellä olevia nuoria on konfirmoitu, iloittu nuoren onnesta ja rakkauden tunteesta hääjuhlan keskellä ja saatettu vainajia haudan lepoon.

Pohjois-pohjalainen on yhdessä toisten kanssa istahtanut kirkon puupenkkiin kuuntelemaan Jumalan Sanaa ja veisaamaan toivonsa ja ahdistuksensa Jumalan puoleen. On kaivattu puhdistautumista ja omia kirkastusvuorikokemuksia, joista ei ole suurempaa numeroa haluttu tehdä. Siitä sitten on lähdetty jatkamaan uusin voimin elämän taivalta.

Kirkko ei ole vain kaunis kulttuurirakennus, jossa kuullaan ja puhutaan jumalallisia totuuksia. Kirkkorakennus tarjoaa elämyksiä. Siellä voi ammentaa voimia kaikilla aisteillaan. Kuolemattomuuden lääke, ehtoollinen ravitsee meitä. Sanan ja musiikin lisäksi Emanuel Granbergin maalaamat seinämaalaukset 1970-luvulta koskettavat meitä.

Raamatussa kuvataan Kirkkoa usein Kristuksen ruumiina ja meitä ruumiin elävinä jäseninä. Yhteys tähän ruumiiseen on syntynyt jo ristiäisissä, jolloin kasvoihimme ja rintaamme piirrettiin pyhä ristinmerkki. Tuo yhteys on jatkuvaa ja saa hoitoa Kirkon aarreaitan antimia käyttäessämme. Ne antavat meille voimaa ja kestävyyttä arjessamme.

Jumalanpalveluksia ja muita tapahtumia voi seurata myös virtuaalikirkon välityksellä.

Teitä tervehtien

Jouni Heikkinen, kirkkoherra