Rippileirin luontokirkko kesä 2018

 

Rippikoululaiset

Rippikoulu on kirkon opetusta, jossa perehdytään tarkemmin siihen kristilliseen uskoon ja kirkkoon, johon seurakunnan jäsenet on kasteen kautta liitetty. Samalla tutustutaan seurakuntamme toimintaan ja palveluihin. Rippikouluun kuuluu tietty määrä opetusta. Rippikoulun käyminen edellyttää yhteisiin kokoontumisiin osallistumista ja vaadittujen tehtävien suorittamista, ellei ole erikseen sovittu esimerkiksi etärippikoulusta. Kaikista näistä saa ohjeet rippikoulun alussa yhteisessä infotilaisuudessa. 

Riparilla pohditaan ja ihmetellään elämää ja etsitään vastauksia nuoren elämäntilanteesta nouseviin kysymyksiin. Raamattu on yllättävä, pyhä kirja, jonka sisältöön ja käyttöön tutustumme rippikoulumatkan aikana. 

Rippikouluun pääsee sinä vuonna, kun täyttää 15 vuotta. Rippikoulun voi käydä milloin tahansa myöhemminkin. Sen voi käydä, vaikkei olisi seurakunnan jäsen, mutta vain seurakunnan jäsenet voidaan konfirmoida.

 

Mitä konfirmaatio tarkoittaa?
Rippikoulu oikeuttaa konfirmaatioon. Konfirmaatiossa rippikoulun käynyt tunnustaa itse kristillisen uskon, johon hänet on kastettu. Konfirmaatiossa rippikoulun käynyt siunataan ja hänen puolestaan rukoillaan.

Mitä oikeuksia rippikoulu ja konfirmaatio antavat? Rippikoulun käyminen oikeuttaa kirkolliseen avioliittovihkimiseen ja äänioikeuteen seurakunnan vaaleissa. Konfirmoitu seurakunnan jäsen voi toimia kummina ja käydä itsenäisesti ehtoollisella sekä 18 vuotta täytettyään olla ehdokkaana seurakuntavaaleissa.


Entä jos ei kuulu kirkkoon?
15-vuotias voi liittyä kirkkoon vanhempiensa/huoltajiensa suostumuksella. Kirkkoon liittymiseen kuuluvat paperiasiat hoidetaan kirkkoherranvirastossa rippikoulun yhteydessä. Ellei sinua ole kastettu lapsena, kaste toimitetaan ennen konfirmaatiota.


Rippikoulu alkaa seurakuntaan tutustumisella
Rippikoulun aloitusjakson aikana osallistutaan seurakunnan elämään käymällä jumalanpalveluksissa, nuortenilloissa, konserteissa, kirkollisissa toimituksissa ja muussa seurakunnan toiminnassa.

 

Missä ja milloin?
Rippikoulu alkaa syksyllä ja päättyy keväällä tai kesällä. Leirit pidetään Koortilan toimintakeskuksessa ja päiväkoulut väistötila Ankkurissa. 

Rippikoulun ulkoläksyt löydät vasemmalta sivupalkista. Ulkoläksyjä voi opetella hyvissä ajoin jo rippikoulun alkaessa ja niitä toistetaan myös yhteisissä kokoontumisissa. 


Rippikouluun ilmoittautuminen
Ilmoittautuminen tapahtuu yleensä syksyllä. Kannattaa seurata seurakunnan ilmoittelua nettisivuilla ja Facebookissa. Ikäluokka saa kirjeen kotiin ja kutsun yhteiseen infotilaisuuteen. Infotilaisuuden jälkeen nuoren täytyy ilmoittautua rippikouluun annettuna ajankohtana seurakunnan nettisivuilla. Huomioittehan, että rippikouluun tulee sitoutua syksystä kesään asti, koska rippikoulua käydään oman ryhmän mukana. 

 

Rippikouluasioissa antavat lisätietoja:

nuorisotyönohjaaja Tuula Väänänen, p. 040 524 6534 tai

kasvatuksen teologi Tanja Dahlström  p. 040 529 5722.

Ruusut ja todistus