Muhoksen kirkko

Kirkkotie 3 , 91500 Muhos

Muhoksen kirkko

Muhoksen nykyinen kirkko on valmistunut viimeistään vuonna 1634. Se on paikkakunnan kolmas kirkko, sillä perimätiedon mukaan ensimmäinen kirkko oli Kirkkosaaressa ja toinen Kirkonniemellä nykyistä kirkkoa taempana.

Muhoksen kirkko on Suomen vanhin lähes laajentamattomana säilynyt puukirkko, joka on säännöllisessä, ympärivuotisessa käytössä. Tyyliltään se on suorakaiteen muotoinen pitkäkirkko, ns. tukipilarikirkko, jonka rakentajana pidetään torninrakentaja-Hannua.

Katso kuvia kirkosta ja maalauksista.

Katso panoraamakuvaa kirkosta

Vaativa pyörätuolireitti

Messu kirkossa ja virtuaalikirkko.fi

Musiikkipainotteinen messu kirkossa ja virtuaalikirkko.fi.
Kirkkoherra Jouni Heikkisen eläkkeelle siirtymisen messu.

Toimittaa kirkkoherra Jouni Heikkinen, avustajina vs. kirkkoherra Pekka Rehumäki, lääninrovasti Erja Oikarinen, vs. seurakuntapastori Anu Ojala, Isä Tuukka Rantanen, kirkkokuoro johtajana Ossi Kajava, Muhoksen Torvipojat johtajana Johanna Kari, Lauri-Kalle Kallunki urut, Johanna Kari huilu, Petri Aho klarinetti, Anne Ranta laulu, tekstinlukijoina Liisa Ruottinen ja Ismo Antila, suntiona Mikko Puhakka.

Messun jälkeen kahvitarjoilu ja juhla klo 12.30 seurakuntatalossa.

Uskonpuhdistuksen muistopäivä, Rauhan, ihmisoikeuksien ja kansainvälisen vastuun rukouspäivä.
Kolehti Kristittyjen yhteiseen työhön oikeudenmukaisen maailman puolesta Vastuuviikon kautta.

Kirkkoherran toivomuksesta mahdolliset muistamiset Muhoksen seurakunnan kirkon
kaunistamisrahastolle tilille: FI51 5274 0010 0013 27.

Kirkkotie 3, 91500 Muhos

Toimittaa Pekka Rehumäki, avustaa Anu Ojala, kanttorina Laura Laine.

Kolehti Rauhan ja vakauden edistämiseen kehitysmaissa, Kirkon Ulkomaanapu.

Pyhäinpäivän messu

Pyhäinpäivän messu. Liturgina Tarja Pyy, avustaa Anu Ojala. Kanttorina Ossi Kajava.

Sanajumalanpalvelus, vainajien muistopalvelus

Liturgi Pekka Rehumäki, avustaa Anu Ojala, Tarja Pyy, Hanna Kaisto-Vanhamäki, Leena Leskelä.

Kirkon yhteydessä sytytetään muistokynttilät kuluneen vuoden aikana poisnukkuneille oman seurakunnan jäsenille.

Kolehti oman seurakunnan diakoniatyölle.

Kirkkotie 3, 91500 Muhos

Liturgina Pekka Rehumäki, avustaa Anu Ojala. Kanttorina Ossi Kajava.