Tule mukaan seurakunnan toimintaan!

Muhoksen seurakunta tarjoaa monipuolista toimintaa ympäri vuoden. Oman paikkansa löytävät varmasti niin lapset kuin ikäihmisetkin ja kaikki siltä väliltä.

Joulun aikana voimme pohdiskella aivan erityisesti hyvyyden viestiä, jonka enkelit lauloivat:  Jumalalle kunnia korkeuksissa ja maassa rauha, ihmisillä hyvä tahto! Rakkaaksi tulleessa joululaulussa Sydämeeni joulun teen, pohditaan samoja asioita.  Hyvyys ei ole vain lasten satuja varten. Se on välttämättömyys, että yhteiskuntamme pysyisi toimivana. Pieni koulutyttö pohti joulupukkiin uskomisen välttämättömyyttä. Hän oli pettynyt kun totuus oli paljastunut ja joulupukki osoittautunut satuhahmoksi. Hän tokaisi minulle: ”Koska pukkia ei ole olemassa, ei varmaan Jumalaakaan ole!”  Jäimme pohtimaan asiaa. Hyvyydestä puhuvat niin Jumala, joulupukki, tontut kuin jouluenkelitkin. Järki ei käsitä, että yksi pukki ehtisi jakaa lahjat jokaiseen maailman kotiin. Jumalan hyvyys ja rakkaus kaikkia ihmisiä kohtaan on sekin mahdoton ymmärtää.  Joulu kertoo juuri tästä käsittämättömästä, ylimaallisesta rakkaudesta, jota emme voi järjellämme ymmärtää.  Mutta se tekee meidät iloisiksi ja kiitollisiksi, se auttaa meitä kestämään elämän vastoinkäymisissä. Olemme matkalla kotiin, jossa rakastava isä meitä odottaa.

Maa on niin kaunis, kirkas Luojan taivas,

ihana on sielujen toiviotie.

Maailman kautta kuljemme laulain,

taivasta kohti matka vie.

Teitä tervehtien

Jouni Heikkinen, kirkkoherra