Tule mukaan seurakunnan toimintaan!

Muhoksen seurakunta tarjoaa monipuolista toimintaa ympäri vuoden. Oman paikkansa löytävät varmasti niin lapset kuin ikäihmisetkin ja kaikki siltä väliltä. 

 

Muhoksen vanha puukirkko täyttää tänä vuonna 386 vuotta. Kirkon vanhan kastemaljan ääressä on otettu pienokaisia seurakuntamme jäseniksi, lukematon määrä aikuisuuden kynnyksellä olevia nuoria on konfirmoitu, iloittu nuoren onnesta ja rakkauden tunteesta hääjuhlan keskellä ja saatettu vainajia haudan lepoon.

Pohjoissuomalainen on yhdessä toisten kanssa istahtanut kirkon puupenkkiin kuuntelemaan Jumalan Sanaa ja veisaamaan toivonsa ja ahdistuksensa Jumalan puoleen. On kaivattu puhdistautumista ja omia kirkastusvuorikokemuksia, joista ei ole suurempaa numeroa haluttu tehdä. Siitä sitten on lähdetty jatkamaan uusin voimin elämän taivalta.

Kirkko ei ole vain kaunis kulttuurirakennus, jossa kuullaan ja puhutaan jumalallisia totuuksia. Kirkkorakennus tarjoaa elämyksiä. Siellä voi ammentaa voimia kaikilla aisteillaan. Kuolemattomuuden lääke, ehtoollinen ravitsee meitä. Sana ja musiikki menevät korviemme kautta suoraan sydämiimme.  

Raamatussa kuvataan Kirkkoa usein Kristuksen ruumiina ja meitä ruumiin elävinä jäseninä. Yhteys tähän ruumiiseen on syntynyt jo ristiäisissä, jolloin kasvoihimme ja rintaamme piirrettiin pyhä ristinmerkki. Tuo yhteys on jatkuvaa ja saa hoitoa Kirkon aarreaitan antimia käyttäessämme. Ne antavat meille voimaa ja kestävyyttä arjessamme.

                                                             

      

Teitä tervehtien

Jouni Heikkinen, kirkkoherra