Kirkkoherranvirasto

Muhostie 7 B , 91500 Muhos

Avoinna ma, ke ja pe klo 9-13.

Kirkkoherranvirasto

Kirkkoherranvirasto sijaitsee seurakuntatalon pysäköintialuetta vastapäätä olevan kerrostalon alakerrassa, osoitteessa Muhostie 7 B.

Kirkkoherranvirastossa hoidetaan seurakunnallisten toimitusten aika-, paikka- ja työntekijävaraukset.

Virkatodistusten teko ja jäsenrekisterin ylläpitotehtävät siirtyivät v. 2020 alusta Oulun aluekeskusrekisterin tehtäväksi, siellä mm. tutkitaan avioliiton esteet ennen vihkimistä.

Virkatodistuksen voit tilata Oulun aluekeskusrekisteristä tästä.

Esteiden tutkinnalla varmistetaan, että avioliitto on lain mukaan sallittu ja pari voi mennä naimisiin. Sitä pyydetään viimeistään viikkoa ennen häitä.

Esteiden tutkintaa voidaan pyytää myös asiointipalvelun kautta tästä.

Kirkkoherranvirastossa on myytävänä suruadresseja, kortteja ja historiakirjoja, mm:

• Muhoksen seurakunnan historia (5 eur)
  • Wanhaa Muhosta, Kotiseutukävely Korilanmäeltä Kirkkosaareen (10 eur)
  • Muhoksen Torvipoikien 60-vuotishistoriikki (15 eur)
  • Herran huoneiden kuvamaailma, Muhoksen ekumeeninen kuva- ja ikonikirja (20 eur)

Kirkkoherranvirastossa voit maksaa vain käteisellä.